Edit Content

Shrek – The Musical Stockholm

Shrek – The Musical Stockholm

Stockholm, gör er redo för en spektakulär upplevelse som ni sent kommer att glömma! Vi är glada över att meddela att “Shrek – The Musical” kommer att sättas upp i Stockholm år 2025. Det är en föreställning som tar oss med på en resa in i sagornas värld och låter oss möta våra älskade karaktärer på ett sätt som vi aldrig tidigare har upplevt.

I denna gripande produktion kommer vi att få möta Shrek, den gröna kämpen med ett hjärta av guld, och hans färgstarka vänner i en berättelse som är fylld av humor, äventyr och värme. Med en fantastisk ensemble och en enastående kreativ vision är vi övertygade om att denna föreställning kommer att beröra och glädja alla!

Även om detaljerna ännu inte är helt klara, kan vi med säkerhet säga att detta kommer att bli ett evenemang som inte får missas. Så se till att hålla ögonen öppna och skriv upp er på vårt nyhetsbrev för biljettsläpp och datum för föreställningarna. Detta är en chans ni inte vill missa!

Sammanfattningsvis ser vi med stor förväntan fram emot “Shrek – The Musical” i Stockholm 2025. Det är en föreställning som kommer att fylla er med glädje, skratt och en känsla av förundran. Så låt oss alla ta på oss våra gröna öron och ge oss iväg på en resa in i sagornas värld som vi sent kommer att glömma!

Mickael Hansson

Producent / Tekniskt Ansvarig

Mickael Hansson, 55 år gammal, har en avgörande roll i produktionen av Shrek the Musical på Maxim. Han agerar som producent och ansvarar även för den tekniska biten. Mikael har en stark koppling till Shrek från både filmerna och musikalen. Han älskar filmerna och att få sätta upp musikalen Shrek är superkul!

Mickael har en imponerande bakgrund inom musikalvärlden. Under de åtta åren som West End Stockholm har varit verksamma har de producerat ett flertal musikaler. Shrek the Musical är en av deras senaste produktioner.

Med sin erfarenhet och dedikation ser Mikael fram emot att skapa en minnesvärd och professionell upplevelse för publiken på Maxim.

Thomas Creutz

Regissör

Thomas Creutz, 54 år gammal, har en central roll i vår uppsättning av Shrek the Musical på Maxim. Han är regissör och producent för produktionen. Thomas har en djup kärlek till Shrek, ett fantastiskt träsktroll som han förälskade sig i redan år 2001! Att nu få göra Shrek The Musical på Maxim med det här fantastiska teamet är en dröm som går i uppfyllelse!

Thomas har en lång och framgångsrik karriär inom musikalvärlden. Hans första roll på musikalscenen var som Danny Zuko i Grease tidigt på 90-talet. Han har också haft regiuppdrag för flera kända produktioner, bland annat West Side Story, Blodsbröder, Fame, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Ronja Rövardotter, Godspell, RENT, Spring Awakening, All Shook Up, och We Will Rock You. Shrek the Musical blir Thomas tjugonde produktion.

Med sin långa erfarenhet och passion för musikalen ser Thomas fram emot att skapa en magisk och minnesvärd upplevelse för publiken på Maxim. Hans expertis och ledarskap kommer att bidra till att lyfta fram föreställningen på bästa möjliga sätt.

Elsa Egnell

Fula Ankungen / Ensemble

Elsa Egnell, 22 år gammal, spelar den Fula Ankungen i vår uppsättning av Shrek the Musical. Elsa har en stark koppling till Shrek från både filmerna och musikalen. Som barn älskade hon filmerna, som både fick henne att skratta och gråta. Som en 13-årig musikalnörd upptäckte hon att det fanns en Shrek-musikal och lyssnade på albumet om och om igen, med “Freak Flag” på ständig repris. Hon tycker fortfarande att den låten är riktigt härlig! Elsa ser fram emot att få gestalta den på scenen, denna gång inte sjunga alla roller själv.

Elsa har en gedigen erfarenhet inom musikalvärlden. Hon började med musikal redan som 11-åring på Kungsbacka kulturskola. Under gymnasiet gick hon det estetiska programmet och satte upp en egenskriven musikal som slutproduktion. Efter studenten gick hon en ettårig musikallinje på Löftadalens folkhögskola, där hon spelade rollen som Velma Kelly i deras slutproduktion av Chicago. Efter det flyttade Elsa till Stockholm för att utbilda sig till musikalartist på Stockholm Musikalartistutbildning. Till hösten börjar hon sitt tredje och sista år där!

Väl i Stockholm har Elsa utanför skolan fått spela rollen som Bet i POFFs uppsättning av musikalen Oliver! Nyligen spelade hon även i dansensemblen i West End Stockholms senaste produktion – Hazel: An Extravagant Musical.

Caesar Edström

Fågelskrämman / Ensemble

Caesar Edström, 18 år gammal, spelar rollen som Fågelskrämma i vår uppsättning av Shrek the Musical. Han har en stark relation till Shrek, då han har sett filmerna flera gånger under sin uppväxt och lyssnat på musikalen online.

Caesar gjorde sin debut i musikalvärlden med en minnesvärd roll i Oliver! av POFF!, vilket var hans första musikal.

Med sin passion för teater och genom att noggrant förbereda sig för rollen, ser Caesar fram emot att ge liv åt Fågelskrämma med entusiasm och glädje.

Ida Eriksson

Gris / Ensemble

Ida Eriksson, 20 år gammal, spelar rollen som Bonde-grisen, en av de tre små grisarna, och är understudy för Pepparkakan i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hennes relation till Shrek går tillbaka till barndomen när hon och hennes syskon nästan alltid satte i Shrek-CD i videospelaren under långa bilresor med familjen. För Ida är Shrek ren nostalgi. Nu när hon tittar på både filmen och musikalen, känner hon glädje över det viktiga budskapet som hela historien förmedlar. Det är omöjligt att inte älska Shrek 💚.

Ida har nyligen tagit examen från Balettakademiens musikalutbildning i Stockholm. Hösten 2023 hade hon det stora nöjet att spela Charlotte Sowerberry och vara en del av ensemblen i POFF’s uppsättning av musikalen Oliver!.

Med sin färska utbildning och erfarenhet från Oliver! är Ida redo att ta sig an rollen som Bonde-grisen med samma entusiasm och noggrannhet som hon gör med allt. Hennes förmåga att förmedla både humor och hjärta kommer att göra varje föreställning minnesvärd för både stora och små i publiken.

Axel Adelöw

Peter Pan / Ensemble

Axel Adelöw, 15 år gammal, spelar rollen som Peter Pan i vår uppsättning av Shrek the Musical. Axel har sett både filmen och musikalen och gillar dem båda. Med sina många roliga karaktärer och fantastiska musik har Shrek alltid varit en favorit för honom.

Axel är ingen nykomling i musikalvärlden. Han har tidigare medverkat i flera produktioner, inklusive A Christmas Carol på Folkoperan, Spelman på taket och The Sound of Music på Stadsteatern, Pippi flyttar in på Junibacken, Pippi på Cirkus och Oliver! med POFF!.

Med sin omfattande erfarenhet och passion för teater ser Axel fram emot att ta sig an rollen som Peter Pan och bjuda publiken på en underhållande och magisk föreställning..

Oliver Hagenfeldt Eek

Lilla Shrek / Ensemble

Info kommer strax

Sam Herrgård

Lilla Shrek / Ensemble

Info kommer inom kort

Emilia Sagvik

Lilla Fiona / Ensemble

Emilia Sagvik, 10 år gammal, spelar rollen som Lilla Fiona i vår uppsättning av Shrek the Musical. När Emilia och hennes mamma såg att det hölls audition för musikalen, introducerade hennes mamma henne till den, och Emilia föll direkt för den. Nu har hon lyssnat igenom musikalen hundratals gånger! Hon tycker att musikalen är väldigt humoristisk och rolig, och hon kan känna igen sig i flera av karaktärerna.

Emilia har redan erfarenhet från två musikaler, Rasmus på luffen och Emil i Lönneberga, båda uppsatta av Stockholms friluftsteater. Dessutom har hon medverkat i Frost, Matilda och Aladdin på Calle Flygare teaterskola.

Med sin kärlek för teater och sin entusiasm för Shrek the Musical, ser Emilia fram emot att kliva in i rollen som Lilla Fiona och bjuda publiken på en magisk och rolig upplevelse. Hon är supertaggad inför denna föreställning!

Mathias Terwander Stintzing

Shrek

Mathias Terwander Stintzing, 34 år gammal, spelar rollen som Shrek i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hans relation till Shrek-musikalen är mycket starkare än till filmerna, vilket är lite lustigt. Shrek-musikalen är en gammal kärlek för honom. En stor del av materialet låg till grund för vårshowen på musikteaterskolan i Bjärnum 2010, då musikalen var väldigt ny och ännu inte hade spelats i Sverige. Mathias föll direkt för den storslagna sagomusiken med många lekfulla inslag. Tillsammans med några av sina klasskamrater översatte han till och med låtarna till svenska och anpassade dem till deras egen handling. Musiken har följt med honom genom hela hans musikalutbildning på SMU och genom olika auditions.

Mathias har tidigare erfarenheter från musikaler såsom A Chorus Line, som var hans slutproduktion på SMU. Efter det har han spelat i The Wild Party (Andrew Lippas version) och 9 to 5-musikalen. Han har även sjungit och spelat teater i några operauppsättningar. Med sin passion för musikalen och en gedigen erfarenhet inom både teater och opera, är Mathias redo att ge liv åt vår älskade träsktroll på scen. Han tar med sig en kombination av talang, engagemang och kärlek för Shreks värld, som kommer att lysa igenom i varje föreställning.

Adam Gardelin

Regi Ass

Adam Gardelin, 37 år gammal, tar rollen som assisterande regissör i produktionen av Shrek the Musical på Maxim. Hans relation till Shrek sträcker sig långt tillbaka då han alltid varit ett stort fan av sagor och tecknad film, med Shrek-filmerna högt på sin topplista. Musikalen har han sett två gånger live, först på Wermland Opera i Karlstad och sedan med musikalgruppen POFF i Farsta. Han blir alltid lika imponerad av hur oväntat välskrivet verket är!

Adam är definitivt inte ny i gamet. Han har regisserat en rad olika produktioner genom åren, från nyskrivna verk till storslagna musikaler. Förutom sitt regissörsarbete är han även verksam som översättare för både scen och film/serier. För West End Stockholm har han översatt musikalen “Be More Chill” och varit kursledare för Musikal Vux. Läs mer om Adam och hans imponerande karriär på www.adamgardelin.se.

Med sin omfattande erfarenhet och passion för teater ser Adam fram emot att bidra till att göra Shrek the Musical till en oförglömlig upplevelse för publiken på Maxim.

Ingrid Curman

Lilla Shrek / Ensemble

Info kommer strax

Filip Tapper

Stora Stygga vargen / Ensemble

Filip Tapper, 27 år gammal, spelar rollen som Stora Stygga Vargen och är understudy för Lord Farquaad i vår uppsättning av Shrek the Musical. Filip minns sin Shrek-VHS som gick varm i familjens tjock-tv – en lite läskig, annorlunda och helt fascinerande film för lilla Filip. Inte visste han då att filmen skulle växa till det kulturella fenomen den är idag, att den skulle bli musikal och att stora (stygga?) Filip själv skulle bli insyltad i den. För Filip är detta en sann saga om att få vara sig själv och att hitta kraften och kärleken i det, en tidlös berättelse som han längtar efter att få dela med alla i publiken. Låt den nu gå varm på Maxim! Det var en gång…

Filip har tidigare medverkat i flera musikaler, bland annat Spring Awakening, den nyskrivna musikalen Wendy och Peter Pan på Västerbottensteatern och senast i Bröderna Lejonhjärta på Astrid Lindgrens värld. Detta är hans första produktion med WES.

Med sin djupa koppling till Shrek och en stark bakgrund inom musikalvärlden ser Filip fram emot att ge liv åt sina karaktärer och skapa en magisk och minnesvärd upplevelse för publiken.

Olivia Malm

Lilla Fiona / Ensemble

Info kommer inom kort

Emma Persson- Fjordhage

Pysslingen / Ensemble

Emma Persson-Fjordhage är 21 år gammal och har flera roller i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hon spelar rollen som pysslingen men är även understudy till prinsessan Fiona. Hennes relation till Shrek präglas av en kärlek till filmerna, men det var först när hon hörde att musikalen skulle sättas upp i Stockholm som hon verkligen föll för den. Efter att ha utforskat musikalen kände hon bara “OUUFH, vilka bangers!”

Emma har tidigare medverkat i flera musikaler, främst i Skåne. “Shrek” är dock hennes första uppsättning i Stockholm utanför utbildningen.

Här är några av de produktioner där Emma har varit med:

-We Will Rock You! på Lunds Stadsteater, där hon spelade rollen som Khashoggi.

-Musikalen Äppelkriget på Helsingborgs Stadsteater, baserad på Hasse och Tages film “Äppelkriget”, där hon arbetade som danskapten för ensemblen.

Carin Juborg

Elaka Häxan / Ensemble

Carin Juborg, 30 år gammal, har flera roller i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hon är koreograf, spelar Elaka Häxan och är även understudy för rollen som Draken. Hennes relation till Shrek präglas av en starkt imponerande känsla av musiken och en berörande berättelse med en god sensmoral för såväl vuxna som barn. Och såklart, den är sjukt rolig också!

Carin har arbetat som musikalartist, koreograf och regissör sedan hon tog examen från Balettakademiens Musikalartistutbildning 2019.

Med sin passion och erfarenhet ser Carin fram emot att bidra till föreställningens framgång. Hennes närvaro på scenen och bakom kulisserna kommer att berika upplevelsen och skapa minnesvärda ögonblick för publiken.

Jonna Skoog

Gris 3 / Ensemble

Jonna Skoog, 36 år gammal, har flera roller i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hon spelar Shreks mamma, Gris 3 och är en del av ensemblen. Hennes relation till Shrek sträcker sig tillbaka till tonåren när hon först såg filmen. Filmen var lätt att tycka om tack vare de roliga karaktärerna och den svängiga musiken. Nu som vuxen imponeras Jonna av det välskrivna manuset, där humorn i de snabbtänkta skämten och karaktärernas reaktioner alltid är lika underhållande.

Jonna har en gedigen erfarenhet av musikaler. Hon har främst medverkat i produktioner med den ideella föreningen POFF, där hon nu även sitter med i styrelsen. Hon har spelat i musikaler som Askungen, Törnrosa och Jesus Christ Superstar genom åren. En gång tidigare har hon även spelat rollen som Shrek på Farsta teater. I POFFs senaste musikal, “Oliver”, var Jonna del av produktionsteamet och medverkade även på scen som höggravid. Hon födde sedan en liten pojke, som de så passande gav namnet Oliver. Det kändes liksom inte mer än rätt”!

Lillevie Peterson

Tonårs Fiona/Ensemble

Lillevie Petersson, 21 år gammal, spelar rollen som Tonårs-Fiona i vår uppsättning av Shrek the Musical. Shrek har varit en favoritfilm för Lillevie sedan barnsben, och när hon för några år sedan fick reda på att det fanns en musikal, blev hon direkt nyfiken. Spellistan från Shrek the Musical har sedan dess gått på repeat i hennes hörlurar!

Lillevie gjorde sin musikaldebut 2019 i Lidköping där hon medverkade i Djungelboken. Året därpå stod hon återigen på samma scen i musikalen Familjen Addams, och 2022 var hon med i musikalen 9 to 5. Samma sommar påbörjade hon sin musikalutbildning vid Balettakademien i Stockholm.

Nu står Lillevie för första gången på scen i Stockholm, och hon är supertaggad inför detta äventyr! Hennes entusiasm och kärlek för Shrek-musikalen ser hon fram emot att dela med publiken.

 

My Ehlin

Gris 2 / Ensemble

My Ehlin, 26 år gammal, är en del av ensemblen och spelar en av de Tre små grisarna i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hennes relation till Shrek sträcker sig tillbaka till hennes ungdom, då hon såg filmen och dess uppföljare. Nyligen såg hon även musikalen (inspelad) och blev ännu mer förtjust i historien.

My har tidigare medverkat i musikalvärlden. År 2022 spelade hon rollen som U/S Christine, danskapten och koreografiassistent i musikalen Be More Chill med West End Stockholm. Innan dess var hon en del av musikalen Footloose år 2020, som var avslutningen på hennes utbildning vid SMU.

Teodor Wennö

Pinocchio/Ensemble

Teodor Wennö, 23 år gammal, spelar rollen som Pinocchio i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hans relation till Shrek går tillbaka till mellanstadiet när han spelade Åsnan i en skolproduktion, vilket han beskriver som höjdpunkten i sitt liv, fylld av kärlek och uppskattning från publiken.

Teodor har sedan dess utvecklat sin talang och samlat på sig erfarenhet från flera produktioner. Han har medverkat i Min vän fascisten på Playhouse 2021, Hair på Göta Lejon 2023, Hazel på Ö2 scenkonst 2024, och 9 to 5 på Kolhusteatern 2024.

Med sin passion för teater och gedigna erfarenhet är Teodor redo att ge liv åt Pinocchio på scenen. Han ser fram emot att återigen få känna publikkärleken och bjuda på en föreställning fylld av glädje, musik och magi.

Oliver Skøtt

Hattmakaren / Ensemble

Oliver Skøtt, 22 år gammal, är en del av ensemblen och spelar rollen som Hattmakaren i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hans relation till Shrek sträcker sig både till filmen och musikalen, och den är en av hans tre favoritmuskaler som han alltid velat vara med i. Så det är fantastiskt att kunna bocka av den från sin lista. Shrek kommer att bli hans första svenska musikal.

Oliver har varit verksam inom musikalvärlden under lång tid. Innan han flyttade till Sverige för att studera gjorde han föreställningar som Billy Elliot på Det Ny Teater, Sound of Music, Trollkarlen från Oz som Fågelskrämma och en Danmarksturné med en föreställning vid namn “Otto er et næsehorn”. Han har även medverkat i Ronja Rövardotter som Birk, dansat för Polarpriset 2024 (TV4) och mycket mer. Oliver är även utbildad vid Central Musical Theater School i Köpenhamn och studerar nu vid SMU.

Tiffany Wachtler​

Pepparkakan / Goda Fen

Tiffany Wächtler, 23 år gammal, spelar rollerna som Pepparkakan och Goda fen i vår uppsättning av Shrek the Musical. För Tiffany är Shrek ren nostalgi. Ett av hennes tidigaste minnen är från när hon gick på bio för första gången och såg just Shrek.

Efter att ha utbildat sig vid Balettakademiens Musikalutbildning i Stockholm, har Tiffany medverkat i produktioner som Don Carlos på Folkoperan. Hon har också arbetat som showartist, både som frilansare och hos Sunwing, där hon arbetar just nu. Till hösten ska hon påbörja sin utbildning vid Stockholms Musikalartist Utbildning för att fördjupa sig ytterligare i musikalens värld.

Tiffany är otroligt glad över att vara med i denna produktion eftersom det låter henne ägna sig åt det hon älskar mest – musikal. Hennes passion och energi kommer att lysa igenom i rollerna som Pepparkakan och Goda fen, och hon ser fram emot att bjuda publiken på en magisk och oförglömlig upplevelse.

Sanna Sagvik

Mamma Björn / Ensemble

Sanna Sagvik, 45 år gammal, spelar rollen som Mamma Björn i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hennes relation till Shrek går tillbaka till när hon upptäckte musikalen för drygt 15 år sedan genom Sutton Foster, den första Fiona på Broadway. För Sanna har Shrek-musikalen verkligen allt: humor, fantastiska karaktärer och underbar musik. Att själv få bli en del av denna produktion är för henne en dröm som gått i uppfyllelse, något som hon är oerhört stolt och glad över!

Musikaler har en särskild plats i Sannas hjärta och hon har varit med i flera i sitt liv, inklusive Hair, Trollkarlen från Oz och Sound of Music. Ett av de roligaste musikalminnena för henne är när de under flera år i slutet på 90-talet spelade Jesus Christ Superstar i Stockholms kyrkor på somrarna. De var en återkommande ensemble och flera ur den gruppen har hon fortfarande kontakt med.

Med sin långa erfarenhet och passion för musikalvärlden ser Sanna fram emot att ge liv åt rollen som Mamma Björn med en blandning av stolthet, glädje och en stor dos av professionalism. 

Jenny Felldin

Draken

Jenny Felldin, 32 år gammal, spelar rollen som Draken i vår uppsättning av Shrek the Musical. Hon har vag relation till Shrek-filmerna och musikalen, även om hon alltid har strävat efter att bli en “morgonmänniska” utan större framgång. Hennes favoritfärg är dock passande nog grönt 💚.

Jenny har varit med i gamet förr i musikalvärlden, med erfarenhet från flera semi-professionella produktioner. Hon har tidigare medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, Children of Eden, Törnrosa, The Wedding Singer och Honk!

Med sin erfarenhet och sin passion för teater är Jenny redo att ge liv åt den eldiga och skönsjungande Draken. Hon ser fram emot att få sjunga och dansa sig igenom denna roliga och fantasifulla musikal, och bjuda publiken på en oförglömlig upplevelse fylld av energi och magi.

Anders Hedlund

Thelonius / Ensemble

Info kommer inom kort

Benjamin Vagnhammar Sundström

Åsnan

Info kommer inom kort

Petter Hilber

Lord Farquaad

Petter, 35 år gammal, spelar rollen som Lord Farquaad i vår uppsättning av Shrek the Musical. Han har en lång och kärleksfull relation till både Shrek-filmerna och musikalen. Faktum är att Petter har spelat Shrek tidigare i en uppsättning på Farsta Teater med musikalföreningen POFF, där han även då spelade Lord Farquaad. Han älskar de svängiga låtarna och de härliga budskapen som både filmen och musikalen förmedlar.

Petter har många års erfarenhet av att spela musikal. Han har medverkat i produktioner som Cinderella, The wedding singer och We Will Rock You på olika teatrar runt om i Stockholm. Förutom att stå på scenen har Petter också en annan viktig roll i produktionen: han har tagit alla bilder och redigerat allt ni ser på denna hemsidan. Han har även byggt själva hemsidan. Snacka om multitalang!

Med sin passion för musikaler och sitt engagemang både på och bakom scenen, ser Petter fram emot att återigen kliva in i rollen som den komiskt elake Lord Farquaad och ge publiken en föreställning fylld av humor, musik och energi.

Maja Malm

Princessan Fiona

Maja Malm, 36 år gammal, spelar rollen som Prinsessan Fiona i vår uppsättning av Shrek the Musical. Shrek the Musical är en av hennes topp 5 bästa musikaler, och hon har älskat musiken ända sedan den kom ut. Hon har lyssnat på albumet minst 150 gånger! Prinsessan Fiona är en av Majas favoritroller. På ytan är hon en klassisk prinsessa, men på insidan är hon något helt annat: lite galen, rolig, med skinn på näsan, både osäker och tuff på samma gång. Maja tycker att det är otroligt roligt att spela henne.

Maja har en omfattande erfarenhet av musikaler. Hon har tidigare spelat Nancy i Oliver! med POFF!, Lillian i Anna och Jacob Dubbe samt Buskstina i Måne över Rosendal vid Länsteatern på Gotland. Hon har också tidigare spelat Prinsessan Fiona i en annan uppsättning av Shrek the Musical med POFF!. Dessutom har hon medverkat i Frogs (Underjorden tur och retur) och spelat Herodes samt varit koreograf i Jesus Christ Superstar i Eric Ericson-hallen.

Att få återvända till rollen som Prinsessan Fiona är en dröm för Maja. Hennes tidigare erfarenheter och djupa kärlek för musikalen gör att hon kan ge karaktären en unik energi och närvaro. Hon ser fram emot att kliva in i Fionas skor igen och bjuda publiken på en show full av skratt, känslor och magi.